MARIAN ESPINAL

[Pintor i col·leccionista]

EPISTOLARI #Cortès, Joan

data referència transcripció referències
carta ref.cortes-1928-1
Cortès, Joan
Barcelona
27/03/1928
cortes-1928-1

Joan Cortès a M. Espinal

Estimat Espinal: He estat a veure't quatre o cinc vegades i m'he fet un tip de preguntar per tu ―ja t'ho hauran dit― Ahir a la nit vaig dir al Sr. Fàbregues que vindria i no vaig poguer.

Tot plegat és perquè tinc ganes de veure't i xerrar una estona; després perquè t'he de dir que em caso aquest dissabte; i després, per invitar-te a un petit sopar que faré amb els amics el dijous a 2/4 de 10 a Cân Soler, de la Barceloneta. 

Si no vols anar-hi sol pots passar cap allà les nou per l'Ateneu on segurament hi hauran ja diversos amics per reunir-s'hi i anar tots cap allà. 

Jo prou voldria fer-ho al suís, pero són tants!

Amb els meus respectes per la teva Sra., qu'espero estarà ja ben bona, teu aftm. 

Joan CORTÉS VIDAL 

27 / III / 28


Joan Cortés i Vidal (Barcelona, 1898 - Santander, 1969) fou un periodista, crític de teatre i d'art i professor d'història de l'art. Col·laborà en les revistes D'Ací i d'Allà, Gaseta de les Arts, Art, Mirador i El Be Negre. Va ser un dels fundadors i el guia estètic del grup dels Evolucionistes. Després de la Guerra Civil va continuar exercint com a crític a Destino i a La Vanguardia.

noms citats:

Fàbregues

________________

altres referències:

Ateneu

carta ref.cortes-1934-1
Cortès, Joan
Barcelona
09/03/1934
cortes-1934-1

Joan Cortès a M. Espinal

Barcelona, 9 de març de 1934. 

Estimat Espinal : 

És que podrem venir diumenge? La desgràcia ens persegueix. Després d'haver hagut de suspendre la nostra visita successivament per culpa de la feina que tenim, el diumenge passat vam haver de deixar-la córrer perquè eres fora de Cerdanyola. Hi seràs diumenge que ve? Si per no ésser-hi tampoc o per qualsevol altre motiu no és oportuna la nostra visita, ja m'avisaràs. 

Perdona'ns tantes incidències i ajornaments, però és que estem vertaderament atabalats, de feina i compromisos fins al coll. 

Afectuosos records per a tots i els nostres millors desitjos per a la salut de tota la família. Si no em dius res, en el tren de les 12, pujarem. 

Posa'm als peus de la teva esposa 

Cortès 

Senyora Espinal: Després d'escrita aquesta, he pensat que potser en Marià no sigui fora de Cerdanyola i, per tal que ens pugui avisar, la dirigeixo a vostè. Rebi l'afecte de la meva dona i el respecte del seu servidor

Cortès

carta ref.cortes-1934-2
Cortès, Joan
Santiago de Compostela
22/07/1934
cortes-1934-2

Joan Cortès a M. Espinal

22 / VII / 34

Estimat Espinal: Ací em tens fent un viatge que, per a mi, ha estat una sorpresa. Estic instruint-me d'allò més. Paisatge, arquitectura, usos, costums i races. Anem en l'automòbil d'en Ferrer Aymar. Molts records i bona salut. Teu

Cortès

Llor*


Miquel Llor fou company de viage de Cortès, tal com ho testifica la seva signatura al costat de la del remitent de la postal.

noms citats:

Ferrer Aymar

Llor, Miquel

carta ref.cortes-1936-1
Cortès, Joan
Barcelona
15/04/1936
cortes-1936-1

Joan Cortès a M. Espinal

Barcelona, 15 d'abril del 1936

Estimat Espinal : 

Et molesto amb la present per demanar-te si vols fer el favor de recordar-te de mi. Es tracta de la meva llibreria que, amb el canvi de pis, s'ha de transformar de cap a peus. I com que tu en aquestes coses hi tens la mà trencada, tal com ja varem parlar, t'he de demanar ajuda. Allò sembla la biblioteca de Poblet l'any 35; no hi puc treballar de cap manera i la meva dona em dóna pressa perquè sigui arranjat. El teu consell i les teves orientacions em seran utilíssimes i hauran d'ésser aprofitats amb gran alegria. Vols venir-me a veure о dir-me alguna cosa? Еls meus respectes a la teva esposa i molts records a les petites espinales.

Una bona abraçada del teu adicte

Cortès