MARIAN ESPINAL

[Pintor i col·leccionista]

EPISTOLARI #Folch i Torres, Ignasi

data referència transcripció referències
carta ref.folch-1924-1
Folch i Torres, Ignasi
Barcelona
11/03/1924
folch-1924-1

Ignasi Folch i Torres a M. Espinal

El Director de la Revista Gráfica Catalana D'ACÍ D'ALLÀ

Saluda

al benvolgut amic Espinal, i ting el gust de tornar-vos religiosament els dibuixos que tan amablement em reculliren per a la seva reproducció a D'ací i D'allà.* Donant-vos-en novament les més vives gràcies, us prego saludeu els vostres de la meva part.

En Ignasi Folch i Torres

Barcelona, 11 de III de 1924


Ignasi M. Folch i Torres (Barcelona, 1884 - 1927) fou un escriptor i periodista. Va fundar les revistes Futurisme i Actualitats i l'Associació d'Amics de la Música. Entre el 1919 i el 1924 va ser director de la revista D'Ací i D'Allà. L'abril de 1927 va publicar, a Gaseta de les Arts, un llarg article sobre Marian Espinal.

* D'Ací i d'Allà fou el primer magazine fet a Catalunya que imitava el format d'altres publicacions europees que tractaven temes d’actualitat juntament amb la moda, la literatura, els viatges, el cinema o l'art. Pel seu estil luxós en el context sofisticat de la burgesia barcelonina dels anys vint, és comparable amb les revistes Vanity Fair, Vogue o Harper's. Va estar dirigida per Ignasi Folch i Torres i en una segona etapa per Carles Soldevila. El 1927 una pintura d'Espinal fou reproduïda a la portada del número del mes de juny.

altres referències:

D'ací i d'Allà

carta ref.folch-1927-1
Folch i Torres, Ignasi
Barcelona
08/02/1927
folch-1927-1

Ignasi Folch i Torres a M. Espinal

Barcelona 8 de Febrer de 1927

Amic Espinal: Has quedat com un home amb la teva exposició i t'en felicito. Voldria publicar a la Gaseta el teu retrat i dues obres, una d'interior amb figures (la del Taller potser o la de la roba verda) i un paisatge. El paisatge crepuscular (Cel rogent) es d'una inmaterialitat que enamora. Cal qu'em facis el favor que et demano i m'enviis les fotos a la meva adressa que es casa teva. C. Diputació 271 3er avans de dissapte.

Et saluda i et felicita ton amic admirador

Folch i Torres

altres referències:

Gaseta de les Arts