ref: miro-1920-2

imagen carta

Montroig 01/08/1920

Amic Espinal: Com va l'estiu? Has començat ja l'arrencada de treball i acabat ja el taller?

Jo treballo molt ara estic acabant una tela important que n'estic molt content. Després d'aquesta ting apunts i dibuixos preparatoris per dos teles molt grosses que ting pensades i que començaré desseguida. Entremitg d'aquestes coses importants faig alguna coseta petita per distreure'm i no fatiga'm.

Cal fer quelcom més de una noteta, fina i lleugera.

Avui he rebut una carta il·lustrada que des de Paris m'envien En Mercadé i l'Humbert. En Mercadé ara deu haver arrivat ja a Barna disposat a passar-hi l'agost; ha trobat una chambre a la rue N. D des Champs que li serveix de taller, que segueix essent molt difícil de trobar. Es una carta molt rigolo, records il·lustrats de rendez-vous, lapins, blondes, chambres (final gloriós). Un dibuix de la Tour Eiffel i de la Gran Roda m'he enternit veient-ho.

Si vas a veure En Ricart estaré molt content de que us arriveu per aquí, escriviu-m'ho i jo us enteraré de la millor manera que us podem arreglar per venir. Amb vosaltres podria venir també Mn. Garriga que es un home molt aixerit. Digali i poseu-se d'acord amb ell. Digali també que jo li escrituré qualsevol día, i que el saludo.

Els meus millors records per la teva familia, i tu disposa de ton afm. amic.

Joan Miró

Mas Miró

Montroig (P. Tarragona)

1 agost 1920