ref: sisquella-1935-5

imagen carta

Sitges 22/09/1935

Amic Mimó*, 

Ja sabem que en Pintura tothom es pensa entendri; de si és massa llarc o si és curt. Com tambe en Medecina; de si una purgueta o lavativa o massatges o unes herbetes... Tot aço és ben sapigut. Pero lo que no he sapigut fins avui és que amb l'«arquitectura» i passa el mateix. Jo, pobret de mí, fins avui he viscut feliç, content, sense envejes ni ambicions... ai las!... Doncs he perdut la tranquilitat al voler "fincar-me". Si mai ho hagués fet, tot són engunies, desconfiances, dubtes, mals de cap, espants i desmais. Visitants que en volen bé, innocentment, posen la cullerada, de si la viga és prima, de si s'ensorrará, si l'humitat, si el material. Rés, que mai m en he vist de tan fresques. Pero qui millor que jo per solicitar ajuda a un home competent? I qui millor que vos per fer-ho. 

La casa o caseta está a cobrir. Podrieu venir a donar mhi una mirada? Cualsevol día que us vingués bé, amb la vostra Senyora. Només avisseume el dia per estar preparat i fervos una bona rebuda. 

Us espero. Veniu. Treieume d'aquest embull, de confusions i sustos. Auxili!!! Ajudeume !!! 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

El vostre 

Sisquella

Sitges 22 Setembre 1935 

Horari de trens al baixador del Passeig de Gracia 

9 .10

12.

12 .45

1 .10

2 .12

3

Avisseume dia i hora del tren que vindreu per venir vos a esperar a l'estació i si no hi sigués agafar un taxis que us portará a casa meva.*Tot i que la carta està dirigida a Jaume Mimó, el contingut de la mateixa fa pensar que es tracta d'un error de Sisquella en el moment d'escriure el nom del destinatari.