ref: espinal-1921-5

imagen carta

Paris 19/02/1921

Paris 19 Febrer 1921 

Estimats pares i germanes,

Ahir al arribar a l'Hotel vaig trovar la lletra de l'Abundia i no vos vaig escriure desseguit perquè ja era tard pel correu. A la tarde amb en Garriga i el seu auto, en Ricart i jo varem fer una excursió magnifica a 60 kms de Paris passant per St Clou, Versailles etc etc fins arrivar a Monfort l'Amaury, preciosa vileta, i retornant, passant per infinitat de poblets hermosissims, per Dampierre. Res, cinc hores d'esser en ple paradís. Desprès varem sopar plegats i fins a un altre.

–Demés per això de la quinta jo nessecitaría 1000 pts desseguit, doncs em trovo que ja m'obliguent a anar a cal metge del consulat desseguit i més diuent al consulat que ja hi hauría d'haver anat a primers d'any. Ells es pensen naturalment que resideixo sempre a Paris i al consulat no consta que jo ving d'arribari ara per segona vegada sinó que no m'he mogut d'aqui des de l'any passat i que sols he canviat de domicili.

Jo vaig retrassant anar a cal metge fins a tenir els quartos. 

També el Sr Plumet coneix un intim amic del Consul i farà els possibles per a que aquet Sr intercedeixi per mi en lo que'm convingui. Veurèm. 

Ara estic amb engunia fins a veure a on va a parar tot això. El metge ara es veu que no té el poder que tenía avans i encar que ell em dongui per inutil, si la Comissio Mixta de Barcelona els dont la gana em poden dar per util i allavors com que jo soc fora d'Espanya sense el seu permis, resultarà que soc profog i... En fi ja m'espavilaré. Lo que'm manquen son quartos. 

Jo estic força bé i si no fos aixó encar ho estaría més. De quartos per a viurer en ting per fins a fi de mes pro voldria tenir-ne de repuesto. 

Acabo aquesta lletra perqué no fóra a temps al correu, de manera que no vos amoïneu i rebeu fortes abraçades de vostre fill i germà 

Mariàn Antón 

PS/ 

La cortineta per a l'escriptori ja la podeu fer tal com m'escribiu. Està bé. 

Val