ref: badrinas-1920-1

imagen carta

Terrassa 07/02/1920

Terrassa 7 Febrer 1920 

Amic Espinal: Al rebre la teva del 2 corrent, ja en Fornells tenia enviat 1 xec per tu de 700 francs. Aquesta cantitat correspont a 300 pts, sense que aixó vulgui ser el preu del cuadro. Com la cosa s'anava allargant, vaig proposarli jo amb l'intent de que poguessim enviarte una cantitat prudencial i fer la liquidació quan tu tornessis. Si jo hagués tingut la teva carta d'ara se t'hauria pogut enviar el conjunt, doncs trovo be lo que em demanes i ja era lo que pensava jo proposar, pero ha vingut d'uns quant dies. Si es que et quedes mes temps aqui i ho necessites pots dirigirte directament an en Fornells que penso no tindrá inconvenient en enviarte el resto.

La sala de l'Armengol está instalada a la casa particular dels germans, al carrer de Sant Pere, antigua casa Hernando avui "El Blau".

Si poguessis procurarte un catàleg de colors de can Lefranc i de can Blanchet, rue Bonaparte 38, i enterarte dels preus, o millor dit del descompte qu'ens farian comprant una cantitat important de tubos, equivalent a unes 1000 pts, t'ho agraïria molt. Som uns quants que voldriem ferho, perque a les cases intermediaries ens exploten es un negoci en que hi guanyan un 70 o 80 % i no val a (...) aixís la sang dels artistes. Jo tinc cataleg i (...) den (...) de Munich. Resultan molt barates, pero hi ha l'inconvenient del transport i d'haver d'enviar els calés per endavant. Si ens enteniam amb Paris t'enviariem els diners. Tu ens farias la compra fentho envalar per la casa mateixa.

No has trovat cap obra modesta sobre els impresionistes amb gravats?

He tingut el nano malalt de l'escarlatina, pero ara ja va per bé. Amb aixó del locaut es un fàstic (...) fer res

Et desitjo salut i forces per païrho tot.

Adeu

en Antoni Badrinas